Poseidon info

Poseidon… ook uw keuze?

Welke stijl uw persoonlijke voorkeur ook heeft: er is een Poseidon waterbed voor iedere slaapkamer. Als u een bed hebt gevonden dat het beste bij uw individuele smaak en woonbeleving past, kunt u vervolgens een keuze maken uit een ruim aanbod aan watermatrassen. U kunt dus zelf de ideale combinatie van individueel slaapcomfort en stijl samenstellen. Maar waarom zou u voor een topmerk als Poseidon kiezen? Poseidon verenigt namelijk de volgende elementen die de basis vormen voor een ongeëvenaarde slaapervaring.

  • als enige waterbeddenfabrikant hanteert Poseidon een uniek hydraulisch stabilisatiesysteem dat u alle voordelen van slapen op water laat beleven.
  • Poseidon gebruikt uitsluitend hoogwaardig vinyl dat voldoet aan alle EU kwaliteitseisen: sterk genoeg om zelfs het zwaarste gebruik probleemloos te doorstaan maar toch dun genoeg om zich volledig naar de vorm van uw lichaam te kunnen voegen. Specifieke kenmerken als een zeer betrouwbare hoeklas, thermisch gebonden fibermateriaal, vastgezet op een permaflex geïsoleerde bodem en een meervoudige Lumbar ondersteuning in de matras staan synoniem voor de kwaliteit van Poseidon. Al deze innovatieve fabricagemethodes garanderen een comfortabele, hygiënische en 100% betrouwbare matras.
  • alle Poseidon bedden worden standaard geleverd met prachtige Bamboe tijken voorzien van de unieke Hypersoft vulling; al dan niet met een geïntegreerde Capliner. Poseidon geeft hiermee het aspect hygiëne nog meer gestalte.
  • voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in uw matras staat het meegeleverde energiezuinige verwarmingselement garant. Het element voldoet natuurlijk aan de strengste veiligheidsvoorschriften en kwaliteitseisen.
  • het uitgebreide assortiment aan boxmodellen, plinten, ladeblokken en achterwanden maakt het aantal variaties in vorm en stijl vrijwel eindeloos. Ook het gebruik van de meest actuele stoffencollectie draagt hiertoe bij. U ziet het: met Poseidon kunt u werkelijk het bed van uw dromen samenstellen.

Poseidon – de perfecte combinatie van stijl en comfort

Wanneer wordt slapen een droom?

Ontspannen op water… het lijkt wel een droom. Stelt u zich eens voor: u drijft zo licht als een veertje op een zachte laag van comfortabel warm water dat u zó perfect ondersteunt dat u nauwelijks kunt voelen waar het uw lichaam raakt. En wanneer u beweegt volgt het water direct  en geruisloos uw contouren zodat u in iedere houding altijd even comfortabel ligt. Langzaam komt u in een toestand van volledige rust en merkt u dat uw spieren langzaam ontspannen. De stress van de dag glijdt van u af en uw hele lichaam geeft zich over aan een lange, heilzame nachtrust. U bent totaal relaxed en slaapt dieper en beter dan ooit…

Een droom? Nee, dit is de realiteit van een Poseidon waterbed. Want een Poseidon waterbed is het meest comfortabele en geavanceerde slaapsysteem dat er bestaat. Dankzij ruim veertig jaar ervaring en voortdurende technische innovatie is het Poseidon gelukt om het slapen op water te perfectioneren. Wie zich overgeeft aan de verleiding van het slapen op water zal merken dat er geen betere manier is om de nacht door te brengen dan op een waterbed. De droom begint al wanneer u zich behaaglijk uitstrekt op het perfect vormende matras en voelt hoe uw lichaam bijna onmerkbaar ondersteund wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen die eenmaal een waterbed hebben gekocht, nooit meer op een ander type matras willen slapen.

The Art of Sleeping

Relaxen… We weten allemaal hoe belangrijk het is om in deze drukke tijden momenten van totale rust en ontspanning te hebben. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een optimale kwaliteit van leven – overdag, maar ook ’s nachts. De slaapkamer is een ideale oase van rust en geborgenheid: een plek waar we tijd voor onszelf hebben en waar we opnieuw kracht kunnen opdoen om de wereld fris en vol energie tegemoet te treden. We doen er dan ook alles aan om er voor te zorgen dat we de stress van ons drukke bestaan niet met ons meenemen de slaapkamer in. Maar dat is op zichzelf nog geen garantie voor een goede en gezonde nachtrust. In bed liggen – en dat doen we ongeveer eenderde van ons leven – is niet hetzelfde als gezond slapen. Maar al te vaak slapen we onrustig, ongemakkelijk en veelal te kort om echt goed uit te rusten.

Met een waterbed van Poseidon kiest u de beste oplossing voor modern en individueel slaapcomfort, namelijk een matras dat zich volkomen aanpast aan uw persoonlijke slaapgedrag. Het watermatras voegt zich immers naar uw slaaphouding – in plaats van andersom, zoals bij veel conventionele matrassen. De temperatuur van het water is tot op eentiende graad in te stellen, waardoor uw waterbed in de zomer altijd heerlijk koel aanvoelt en in de winter juist behaaglijk warm is.  

Goed slapen is geen toeval, maar een bewuste keuze van mensen die weten dat genieten een kunst is. Vandaar ons motto: The Art of Sleeping. Een goede nachtrust is een van de belangrijkste dingen in het leven. Waarom zou u met minder genoegen nemen?

Warm, droog en hygiënisch

Omdat een watermatras een gesloten systeem is met een buitenlaag van waterdicht vinyl, kan zich bij een waterbed geen condensatievocht in de kern van het matras vormen. Bij een conventionele matras is dat helaas wel het geval. Veel van het water dat uw lichaam ’s nachts afstaat door middel van transpiratie verdwijnt daar juist naar binnen, het matras in. Het gevolg: klamme lakens en een benauwd gevoel. Een verwarmd watermatras heeft dit probleem niet en slaapt daardoor veel comfortabeler. Bovendien is een waterbed naast zeer ontspannend ook bijzonder hygiënisch. De afneembare tijk kan eenvoudig gewassen worden en het vinyl oppervlak van het watermatras is makkelijk te reinigen

De kracht van ontspannen

In de medische wereld wordt al jaren gebruik gemaakt van waterbedden bij het behandelen van chronische pijnklachten en de daarmee samenhangende slaapstoornissen. De zachte, gelijkmatige ondersteuning en de warmte van een waterbed kunnen een gunstige invloed hebben op patiënten met reumatische aandoeningen of met spier- en gewrichtsklachten. Omdat zich in de gesloten watermatras geen stoffen of bacteriën kunnen nestelen en een watermatras eenvoudig te reinigen is, worden watermatrassen ook vaak aanbevolen voor mensen met allergieën of astma. Maar wellicht is het buitengewone comfort van een waterbed wel de meest heilzame factor: het is bewezen dat men op een waterbed sneller inslaapt en een diepere slaap bereikt. Een goede ononderbroken nachtrust wordt algemeen als een van de beste medicijnen beschouwd.

Woelen en draaien behoren tot het verleden

We doen het allemaal: woelen en draaien. Het maakt immers deel uit van normaal menselijk slaapgedrag. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs de meest rustige slapers zich tientallen malen per nacht omdraaien. Dat is ook niet verwonderlijk. Op het moment dat we in slaap vallen, ontspant ons lichaam zich en verandert onze houding. Maar op een onvoldoende ondersteunende ondergrond heeft dat vervelende gevolgen.

De drukpunten van ons lichaam op het matras veranderen namelijk ook. Het gevolg: een houding die aanvankelijk prettig leek, blijkt na enkele minuten al niet comfortabel meer. We woelen net zo lang tot we opnieuw onze draai gevonden hebben en zo zijn we vaak een hele nacht lang op zoek naar de slaaphouding die het beste bij ons past, met alle gevolgen van dien. We slapen onrustig, minder diep en worden wakker met tintelende ledematen, kramp of een stijve rug. Een slechte matras betekent meer dan alleen een slechte nachtrust: de dag erna zijn de gevolgen van een nacht slecht slapen nog duidelijk te merken: we presteren minder en zijn niet in staat optimaal van het leven te genieten.

Met een waterbed behoort dit gewoel en gedraai tot het verleden. U hoeft niet te zoeken naar de ideale slaaphouding: het waterbed doet dat vanzelf voor u. Het past zich moeiteloos aan als u zich omdraait, zodat u altijd heerlijk comfortabel ligt.

Bamboe

Het zuiverste comfort en anti-allergisch

Het is misschien niet leuk om te horen maar op een gewoon matras slaapt u zelden alleen. Want in een matras nestelen zich duizenden “medebewoners”: stofmijt, huismijt, schimmels en bacteriën. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een toenemend aantal gezondheidsproblemen zoals allergieën, huidklachten en ademhalingsmoeilijkheden hierdoor worden veroorzaakt. Een gewoon matras is een ideale broedplaats voor deze ongezonde organismes: warm, vochtig en vooral dicht bij de voedingsbron want huis- en stofmijten leven voornamelijk van menselijke huidschilfers.

Bij een watermatras is dat anders. Omdat de buitenlaag van de eigenlijke watermatras bestaat uit vinyl, kunnen de mijt en schimmel niet doordringen tot de kern zoals bij een gewoon matras. De Bamboe Hypersoft tijk van Poseidon draagt er zorg voor dat deze organismes geen enkele kans krijgen om zich in de bovenlaag van uw bed te nestelen. De afneembare tijk kan namelijk eenvoudig gewassen worden waardoor huismijt geen kans krijgt. Bovendien staat de combinatie Bamboe Hypersoft garant voor een perfecte vochtregulering. Bamboe is permanent anti-bacterieel, anti-schimmel en anti-huismijt. Kortom: anti-allergisch!

Hypersoft

Een superzachte vulling met een hoge vochtopname

De zorg die Poseidon aan de vulling van de tijk besteedt, is terug te vinden tot in de kleinste details. Soepel genoeg om u in al uw bewegingen te volgen en zo samengesteld dat het lichaamsvocht perfect wordt afgevoerd. De alom geprezen Hypersoft vulling garandeert een superzacht ligcomfort, een hoog absorptie-vermogen, een goede ventilatie en behoud van de oorspronkelijke vorm van de tijk. De drukontlastende eigenschappen van het Hypersoft materiaal voegt een extra dimensie toe aan het toch al zeer comfortabele aspect van slapen op water. Daarnaast biedt Hypersoft u een uitstekende bescherming tegen microben.

Cap Liner

Om er zeker van te zijn dat de matras perfect schoon blijft introduceert Poseidon een geïntegreerde beschermingshoes (Cap Liner) in de matrashoes. Deze Cap Liner biedt bescherming aan de watermatras en de tijk. De Cap Liner is wasbaar op 60ºC en permanent anti-bacterieel, anti-schimmel en anti-huismijt. Kortom: anti-allergisch! Zoals u merkt geeft Poseidon ook hier het aspect hygiëne nog meer gestalte.

Matrassen

Een matras dat zich aanpast aan uw lichaam – en niet andersom.

Een waterbed garandeert een betere, diepere en vooral meer comfortabele nachtrust omdat u niet langer hoeft te draaien en woelen om de perfecte slaaphouding te vinden. Het matras van een waterbed voegt zich immers automatisch naar de contouren van uw lichaam en vormt zo een perfecte ondersteuning gedurende de hele nacht. Het is net alsof u gedragen wordt door het water. Het resultaat? U bent dag én nacht in vorm.

Scandinavisch slapen op water

Een duidelijk bewijs dat een waterbed niet alleen comfortabel maar tegelijk ook mooi kan zijn: de Dauphine. Met de Dauphine voldoet Poseidon aan de vraag naar bedden met de “look and feel” van een klassieke boxspring. Dit model biedt u de zo geliefde Scandinavische uitstraling, uiteraard compleet met een Boxspring onderbouw en dikke Topper. De Dauphine combineert uitgekiend ligcomfort met oogstrelend design en heeft een prettige in- en uitstaphoogte. Ter completering van het geheel heeft u keuze uit een uitgebreide collectie hoofdeinden met bijpassende bedbank en nachtkastjes.

Goed slapen is een kwestie van seconden

Voor sommige mensen is het zachte deinen van een waterbed juist de reden om op water te slapen. Anderen willen liever een stevige matras dat zo min mogelijk beweegt maar toch optimaal ondersteunt.

Om aan al deze verschillende wensen te voldoen, heeft Poseidon een vijftal matrassen ontwikkeld met een reeks unieke eigenschappen. En om de vergelijking makkelijker te maken introduceerde Poseidon het begrip Stabilitijd: dat is de opgemeten “nadeintijd” in seconden die het waterbed nodig heeft om weer in rusttoestand te komen. Zo kunt u gemakkelijk de matrassen met elkaar vergelijken en zien welk type het best aansluit bij uw persoonlijke voorkeur.

Jarenlang slaapplezier

Het summum van slaapcomfort vindt u in onze “Hydraulic Collection”. Want dat is namelijk het schoolvoorbeeld van de perfecte balans tussen optimale stabilisatie en het comfort van slapen op water. Of eigenlijk het slapen in water. Want een waterbed “suf” stabiliseren is niet zo moeilijk. Maar een waterbed zo stabiliseren dat u in alle rust toch kunt genieten van het liggen in de warme omarming van soepel water is een kunst die Poseidon met haar ervaring tot in alle details beheerst.

Het geavanceerde stabilisatiesysteem van de Megamax en de Ultramax is opgebouwd uit zogenaamde compartimenten. Deze bestaan uit een reeks met elkaar verbonden holle compartimenten met wanden van hetzelfde vinyl waar de buitenkant van het matras van gemaakt is. Deze wanden worden op een aparte onderlaag geplaatst zodat ze niet kunnen verschuiven in het matras en vervolgens afgedekt met een speciale laag die er voor zorgt dat de compartimenten hun vorm behouden. Als er nu druk op de bovenkant van een compartiment wordt uitgeoefend, vloeit het water via een aantal exact bepaalde openingen naar de naastgelegen kamers. De hydraulische werking van de Megamax en Ultramax garandeert steeds weer een perfecte aanpassing van het matras aan de vorm van uw lichaam; een ideale combinatie van comfort en stabiliteit.

Een keuze voor Poseidon waterbedden is dus niet alleen een keuze voor comfortabel en ontspannen slapen maar ook een verstandige investering in jarenlang slaapplezier.

De Ultramax is de minst bewegende matras uit de “Hydraulic Collection”. Onderop bevinden zich de gepatenteerde compartimenten die zorgen voor een perfecte hydraulische ondersteuning. Daar bovenop zijn de fiberlagen, zweeflaag en Lumbarlagen geplaatst die zorgen voor een perfect ligoppervlak met optimaal comfort. Het resultaat is een exclusieve matras die alle positieve eigenschappen van het slapen op water in zich heeft en toch een ‘stabilitijd’ heeft van slechts 1 seconde. De Ultramax is bij uitstek het matras voor bewuste slapers die zo min mogelijk deining in hun bed willen voelen maar wel willen genieten van alle voordelen van het slapen op water.

In de Megamax treft u ook de hydraulische werking van de Poseidon compartimenten aan. Deze matras geeft u de perfecte combinatie van het optimale slaapcomfort van water en de stabiliteit van een matras die toch een enigszins vaste ligging garandeert. De Megamax geeft iets meer mee dan de Ultramax en is daarom uitermate geschikt voor slapers die de Ultramax wel heel erg stil vinden, maar toch graag in alle rust willen wegdromen. De ‘stabilitijd’ van deze watermatras is 2 à 3 seconden. Hierdoor is een matras ontstaan dat u soepel omarmt, terwijl toch een lichte beweging mogelijk blijft.

Voor de veeleisende slaper die een waterbed zoekt dat behaaglijk is maar toch voldoende steun geeft is de P 750 een uitstekende keuze. U wordt volledig door het water gedragen en het matras volgt moeiteloos de vorm van uw lichaam. De ‘stabilitijd’ van de P 750 Lumbar is 2 à 3 seconden: een uitgekiende balans tussen stabiliteit en comfort.

De P 950 Lumbar is een zeer stabiele matras die desondanks de unieke ervaring van het slapen op water mogelijk maakt. Ook als de buikligging uw favoriete slaaphouding is of als u zich tot de wat zwaardere mensen mag rekenen, is de P 950 Lumbar een ideale matras voor u. De ‘stabilitijd’ is kort: slechts 2 seconden.

Het betreft hier een zeer zwaar gestabiliseerde watermatras die de overstap van elk conventioneel slaapsysteem naar het slapen op water nu wel heel gemakkelijk maakt. Deze fluisterstille en zeer comfortabele matras staat garant voor maximaal slaapplezier en optimale ondersteuning. De P 1250 is met name geschikt voor senioren omdat het omdraaien in bed als het in- en uitstappen moeiteloos gaan. De ‘stabilitijd’ laat zich in één woord omschrijven: doodstil.

Veel mensen delen een bed met z’n tweeën. Maar toch blijft slapen een individuele beleving, waarbij iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Stel dat uw partner een stuk zwaarder is dan u en liever op een stevige matras slaapt. Of u hebt het al snel warm, terwijl uw partner het altijd koud heeft. In dergelijke situaties kan het Duo-systeem van Poseidon uitkomst bieden. Met dit unieke systeem worden twee aparte eenpersoonsmatrassen – van hetzelfde of zelfs van verschillende types – van elkaar gescheiden door een soepele isolerende wand.

Als optie kunt u voor de onderbouw van uw waterbed ook een ladenblok kiezen. Ideaal voor het creëren van extra opbergruimte in uw slaapkamer. Desgewenst kunt u kiezen voor een ladenblok bestaande uit 2, 3, 4 of 6 laden.

De zekerheid van een topmerk.

Wie kiest voor bewust leven, kiest ook voor bewust ontspannen. En daarbij is de zekerheid die een topmerk kan bieden onontbeerlijk. Want Poseidon is niet alleen de uitvinder van het moderne waterbed: dankzij constante innovatie en research is Poseidon nog steeds de marktleider en trendsetter op het gebied van slapen op water. Met een Poseidon waterbed kunt u er zeker van zijn dat u het allerbeste slaapsysteem in huis haalt. De naam Poseidon staat garant voor topkwaliteit, betrouwbaarheid en onovertroffen vormgeving. Niet voor niets geeft Poseidon u maar liefst vijf jaar 100% productgarantie bij eventuele lekken op de lasnaad.

Wilt u meer informatie over ons assortiment?

Bel ons: 0182-512098

Neem contact op

 

  • Velden met een * zijn verplicht

Easy Water & Bed Comfort

Parallelweg 15
2861 EC Bergambacht
T: 0182-512098
E: info@easywaterbed.nl